Full traceability

Full traceability

Bij het produceren van hoogwaardige producten voor de industrie is het van steeds groter belang om precies te weten welke historie elk afzonderlijk product heeft.

Dit heeft een aantal grote voordelen:

  • Bij vragen omtrent het product kunnen we met 1 druk op de knop zien welke processen het product heeft doorlopen, welke parameters daar aan ten grondslag lagen en van elk afzonderlijk component kennen we de inkoophistorie, inspectie-data en logistieke data vanaf binnenkomst.
  • De big data die wordt gegenereerd gebruiken we om constant onze eigen processen te finetunen. Dit zorgt voor een continu verbeterslag in kwaliteit en kostprijs.
  • In geval van calamiteiten en een mogelijke recall-actie kunnen we exact bepalen om welke range producten het gaat en zo de kosten voor een recall-actie zo laag mogelijk houden. Er is immers een groot verschil tussen het terughalen en uitzoeken van een complete productiebatch of het specifiek terughalen van een kleine range waarin een mogelijk probleem zit.

Full traceability bij Global Electronics betekent:

  • Vanaf start productie krijgt elke afzonderlijke PCB een unieke barcode, alsmede alle te gebruiken materialen.
  • Deze barcode wordt in elke productiefase gescand en de bijbehorende handelingen worden vastgelegd
  • Van automatische productie (SMT) tot handmontage productie (THT) tot testing, repair en overige inspectiehandelingen wordt alle data vastgelegd en ten minste 5 jaar bewaard. Langere periodes zijn uiteraard in overleg mogelijk

Meer weten? Onze collega Gerbert helpt je graag verder!