Homey – New product introduction & IOT

  • Design For Manufacturing
  • Start Up ondersteuning
  • Box Build Productie

Nu te koop in de MediaMarkt!

Twee studenten uit Enschede, nét afgestudeerd aan de UT komen op een geweldig idee en besluiten om dit samen uit te gaan werken tot een product waarvan ze weten dat het toegevoegde waarde heeft in het huidige landschap van home-automation en domotica.

Het begin

Het idee: een spraakgestuurde hub waar je je hele huis mee kunt besturen, geen afstandsbedieningen of apps meer nodig. Slechts die ene hub die al deze taken kan overnemen en die je kunt besturen met je stem. Het idee voor de Homey is geboren.

De twee zijn aan de slag gegaan met de eerste ontwikkelingen op hard-en softwaregebied en al gauw werd het team uitgebreid met meer expertise op deelgebieden en groeide de behoefte aan een aantal professioneel gemaakte prototypes om de ontstane ideeën op te testen en zo de Homey verder te vervolmaken. Via een bevriende relatie kwamen ze bij Global Electronics terecht met deze vraag.

Na een aantal gesprekken lag er een overeenkomst waarbij Global Electronics op basis van sponsoring de eerste prototypes zou gaan maken. Als bedrijf vinden we het belangrijk om jonge ondernemers te stimuleren en ze te helpen bij het in de markt zetten van hun product.

 

Zeer succesvol op Kickstarter

Na een succesvolle proto-productierun beschikte het team van Athom BV over het juiste materiaal om verder op te ontwikkelen en was de hardware al snel op het juiste niveau om het starten van een Kickstarter-campagne op te zetten. Zo moest de benodigde funding worden binnengehaald om het product ook daadwerkelijk in de markt te gaan zetten.

Het doel was om €100.000 binnen te halen maar het werd ruim het dubbele en ook de media begon het verhaal op te pikken waardoor de zaken in een stroomversnelling raakten. Er moesten nu echt producten geproduceerd gaan worden en er werd, naast Global Electronics, gezocht naar de juiste productiepartner om de 1000 verkochte Homey`s te gaan produceren.

 

De samenwerking

Door de stevige propositie, getoonde flexibiliteit en betrokkenheid koos het team van Athom uiteindelijk voor Global Electronics als productiepartner, iets waar we nog steeds trots op zijn. Samenwerking is bepalend in dit project. Athom wilde heel graag alle productie in Nederland laten doen maar dan uiteraard wel tegen een concurrerende prijs. Door hierin samen op te trekken, over en weer ideeën uit te wisselen en te experimenteren met de meeste efficiente productiemethodes en door samen met leveranciers om tafel te zitten om de beste prijs-kwaliteitsvoorstellen te krijgen is het gelukt om een product neer te zetten dat competatief in prijs is, hoog in kwaliteit en uniek voor de huidige markt. Samenwerken loont dus!

Global Electronics ontzorgt Athom volledig door de Homey box-build te bouwen. Van supply-chain tot assemblage, eindsamenstelling, testen en programmeren en het uiteindelijke verpakken en verzenden naar eindklanten en distributiecentrum. Van begin tot eind ziet Athom`s eigen projectmanager bij Global toe op de correcte afhandeling van de orders. Op die manier kan Athom zich volledig focussen op het verder verbeteren van hun product, de marketing en sales en het bedenken van mooie nieuwe producten.

MediaMarkt

Nadat alle Kickstarter-backers hun product hadden ontvangen en veel feedback over de functionaliteit hadden gegeven met behulp van de zeer levendige community die zich met Homey bezighoudt zijn er nog een aantal design-changes doorgevoerd en bleek de hardware volkomen stabiel. Dat is ook altijd ons uitgangspunt geweest: hardware first. Updates en het oplossen van uitdagingen kunnen dan middels software worden doorgevoerd. Na een aantal weken bleek ook de software en spraakherkenning stabiel te functioneren en brak het grote moment aan: de release van Homey op de markt met als grootste afnemer de Mediamarkt, waar Homey op meer dan 20 locaties verspreid over Nederland verkrijgbaar is. Daarmee is Homey het eerste Nederlandse product dat succesvol de stap van Kickstarter naar Mediamarkt heeft gemaakt, iets om erg trots op te zijn!

Meer weten? Onze collega Gerbert helpt je graag verder!