Sales Consultant (Fulltime)

Gaat jouw hart sneller kloppen van technologie en ben je gefascineerd door hoe onze wereld in een razend tempo verandert dankzij technologische trends zoals onder andere 5G, IoT en wireless data exchange? 

 

Wil je werken voor toonaangevende startups, scale ups en corporates in de tech sector? Wij zijn op zoek naar de persoon die onze klanten in deze fantastische reis bij de hand neemt en productie en assemblage van elektronica voor onze klanten tot een succes maakt. Weet jij wat de klant beweegt en wil jij jouw technische kennis en commerciële vaardigheden combineren in een uitdagende positie? Dan hebben we de perfecte positie voor jou!

Als Sales Consultant heb je veel vrijheid, sta je veelvuldig in contact met de klant en werk je in een team aan technische innovaties. Je bent gedreven in het binnenhalen van nieuwe projecten en je durft proactief te handelen en initiatief te nemen. Binnen het team ben je de schakel tussen de business en operatie. Heb je technisch inzicht, maar weet je ook goed processen te sturen? Dan ben jij de versterking die wij bij Global Electronics zoeken.

 

Over Global Electronics:

Al 27 jaar is Global Electronics uit Haaksbergen een leverancier voor geavanceerde assemblage van printplaten in de hightech electronics markt. Wij assembleren printplaten voor gerenommeerde opdrachtgevers die eindproducten leveren aan klanten in uiteenlopende sectoren. Denk bijvoorbeeld aan Homey Smart Home System of de Airport Solutions van TKH.

We beschikken over testfaciliteiten en een productielijn om eindproducten (box build) te assembleren. Daarnaast ondersteunen wij onze opdrachtgevers bij de optimalisatie van de assemblage door samen voorafgaand aan het productieproces een analyse uit te voeren op de maakbaarheid ervan en te bepalen hoe de inkoopkosten van componenten kunnen worden geminimaliseerd. Prototypes en seriematige producties voor opdrachtgevers worden geleverd aan klanten die actief zijn in o.a. de meet- en regeltechniek, telecommunicatie, chemie, petrochemie en de medische industrie. Tot slot leveren we aan klanten die IoT toepassingen ontwikkelen en verkopen, ‘time to market’ wensen te verkorten en gebaat zijn bij snelle levering.

 

Wat ga je doen als Sales Consultant?

 • Als sales consultant ben je goed in het signaleren en succesvol verzilveren van kansen;
 • Door goed te luisteren naar de klant of prospect ben je in staat de (onbewuste) klantvraag
  te vertalen naar concrete oplossingen;
 • Je maakt onze toegevoegde waarde voor de klant glashelder in een aantrekkelijk voorstel;
 • Je staat schouder aan schouder met kundige collega’s die je ondersteunen met hun kennis van producten, assemblagetechnieken en diensten;
 • Je bent een echte teamspeler: je zorgt voor samenhang, coördineert en kan goed luisteren naar het sales team dat bestaat uit 5 personen, inclusief werkvoorbereiding en inkoop;
 • Je overziet het geheel en door heldere communicatie is het voor collega’s duidelijk wat je van hen verwacht om deadlines te realiseren;

 

Wat vereist deze functie van jou?

 • Je hebt minimaal een HBO opleiding afgerond;
 • Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in een productieomgeving;
 • Je bent analytisch en hebt bedrijfskundig en commercieel inzicht;
 • Je bent ondernemend, ambitieus, energiek, je hebt drive en overtuigingskracht;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal en hebt basiskennis van de Duitse taal;
 • Je hebt een gezonde dosis humor;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Je hebt de capaciteiten om door te groeien binnen onze organisatie.

 

 

Kortom:

Heb je een hoge gunfactor en een winnaarsmentaliteit? Krijg jij energie van de uitdaging om elke dag het beste uit jezelf te halen? En lijkt het je interessant om dat te doen binnen onze hightech elektronicamarkt? Dan zoeken we jou!

 

What’s in it for you?

Een functie waarbij je veel vrijheid krijgt om nieuwe ideeën in te brengen. Wij bieden een 40-urige werkweek met marktconforme arbeidsvoorwaarden en een laagdrempelige werkomgeving met betrokken collega’s.

 

Interesse?

Voor vragen kun je per mail contact opnemen met Belén

Stuur dan jouw sollicitatiebrief voorzien van CV naar:
belen@global-electronics.nl t.a.v. Belén ten Hoopen-Rojas Conde.

 
Bekijk vacature