De wisselwerking tussen licht (fotonen) en elektronen (elektronica), dat is de basis van de fotonica. Een relatief nieuwe ontwikkeling in het zenden en ontvangen van data en de verwerking daarvan. Deze techniek zal grote impact hebben op onder andere het glasvezelnetwerk van de toekomst.
Eén van onze klanten die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van hightech fotonica-hardware is het gelukt om een chip te ontwikkelen ter grootte van een rijstkorrel waarop meerdere optische functies gecombineerd worden: lasers, switches en multiplexers. Een enorme prestatie die Global Electronics B.V. weet te vertalen naar de bijbehorende zeer geavanceerde hardware. Ons hoogwaardige machinepark is klaar voor de toekomst én klaar om de hardware van de toekomst te assembleren!
Nu datacenters steeds meer overbelast raken, is warmte een van de grootste problemen waarmee elektrotechnici worden geconfronteerd. In elektronische schakelingen worden gegevens doorgaans verzonden door elektronenstromen die door geleiders gaan. Meer data betekent meer 'reizende elektronen' en dus meer warmte.
Maar wat als we gegevens zouden kunnen verzenden zonder de schadelijke effecten van warmte op elektronische schakelingen? Nieuw onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven suggereert dat silicium fotonen kan uitzenden om gegevens te verzenden - allemaal zonder de ellende van hitte, hoog energieverbruik en trage communicatie op chip en van chip naar chip.
Een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met u op.
Hieronder kunt u gemakkelijk een terugbelverzoek achterlaten: